Hjemmelavet pasta med æg

4 pers

400 gram Tipo oo hvedemel
4 store æg
1/4 tsk salt
2 spsk olivenolie

Sigte mel og tilsæt salt i en skål.

Lav en fordybning i midten og slå æggene ud.

Hæld olivenolien ovenpå.

Pisk æggene let sammen med en gaffel. Begynd så med at tage lidt mel ind i æggemassen ad gangen.

På den måde er det nemt at tage dejen op hvis den er klar før du har brugt alt melet. Hvis du roder det hele rundt på een gang står du  med en skål dej, der har konsistens som groft salt eller er blevet alt for tør.

Saml dejen til en kugle. Den skal være blød og smidig men så fast at du nemt kan ælte den.
Ælt den godt igennem på et meldrysset køkkenbord. Efterhånden som du får æltet den smidig og glat, vil den ikke længere hænge fast på bordet og du kan stoppe med at drysse mel på.
Hvis dine hænder er totalt fedtet ind i dej, kan det hjælpe at vaske dem og så ælte videre - giver en bedre fornemmelse for hvornår dejen er færdig, da den ikke vil hænge fast i dine klistrede fingre. Ælt ca 10 minutter. Pak dejen ind og lad den hvile i køleskabet mindst ½ time eller indtil du skal bruge den (max et døgn).

Nu er dejen klar til at blive rullet ud, til lasagneplader eller linguine.

Rul dejen så tyndt ud som muligt. Bliv ved med at løfte dejen og rulle ud igen. Når den er 2 mm tyk, folder du den sammen på den lange led og skærer dejen i 1 cm brede strimler til linguine,der straks foldes ud igen.

Eller du lader være med at folde den sammen og skærer den ud til lasagneplader istedet. Lad pastastrimlerne hvile på et meldrysset klæde til de skal bruges. De kan koges med det samme. Hvis de er meget lange kan de skæres over på midten.
Koges 3 min i letsaltet vand eller tørres helt og gemmes i tætsluttende beholder. Men så er kogetiden også længere.

 

Pasta uden æg laves på samme måde. Bare skift æg ud med vand i fremgangsmåden.

De kloge siger man laver denne pasta med 100% grano duro, men her bruges halv Tipo oo i opskriften. Men prøv dig frem hvad du synes bedst om.

Pasta uden æg
4 pers

400 gram Tipo oo hvedemel
1,5 dl vand
1/4 tsk salt
2 spsk olivenolie

Æltes kun 5 minutter.

Opskriften er hentet fra www og redigeret.